„Солово пеене с микрофон на Българска забавна музика“

Здравейте уважаеми родители,

Казвам се Катина Димитрова и съм водещия Вокален педагог във Вокална школа „Мюзик Бокс“ към „Пиано клуб“ ООД. С настоящето изложение искам да Ви разкажа накратко за себе си:

Завършила съм Музикалната академия в Пловдив със специален предмет Оперно пеене. Бях солистка на оркестъра към Академията и хора на ПУ дълги години, през които концертирахме активно в България и в Европа.От мъничка свиря на пиано. Бас китарата овладях сама, като тя и до днес ми е особена страст. С бунта на младостта рязко смених стила на пеене и заминах да свиря в чужбина. Имам изяви в Скандинавия и дълги години в Германия и Швейцария. След това в Дубай, Абу Даби, Индия и Щатите. Дипломирах се паралелно.
Имала съм щастието да бъда на сцена и да пея пред звезди като Клаудия Шифър, Дейвид Копърфиилд, Херберт Грюнемаер, Дейвид Хаселхов и Лайнъл Ричи.

В България по онова време нямаше клубове за жива музика, а живото изпълнение пред публика за мен е истинската първа любов. След 10 години изяви в чужбина и копнеейки за Родината, гледайки сателитна българска телевизия, с моя съпруг Наско Ляпчев – китарист, автор на песни и ранжименти, потомък на Андрей Ляпчев, решихме да се приберем в България и да опитаме тук. Всички знаем, че у нас нещата са малко по-различни. Контактите и какво ли още не са на първо място, а талантът не винаги е от първостепенно значение. Нищо! Приспособихме се с твърда увереност и неизчерпаемо желание да спомогнем за развитието на клубната сцена и популяризирането на изпълненията на живо.
Започнахме с групаД’артс като артисти на БМК ( Българска музикална компания, собственост на Слави Трифонов и Любо Дилов – син )
От БМК продуцираха първия ни видеоклип на песента „Нека го направим“. Песента „Не боли“
влезе в компилация на СД-то „Българския топ 100“, което реализира рекордни продажби за времето си. С песента „Глупав“ заехме 4-то място в музикалната класация БГ топ 100.
Реализирахме интензивни участия в елитни клубове за жива музика в София. Свирехме без почивен ден няколко години. По същото време създадохме първия музикален благотворителен клип „Смс любов“ с кауза набирането на средства за слухови апарати за деца увреден слух. В клипа взеха участие актьорите от Господари на ефира, Надежда Михайлова, Скалата, Влади Априлов, Патриция Кирилова, Нина Никол, Ники Илиев, Радост и Нели от „Огледала“ и много други… За наше огромно щастие постигнахме целта. Ощастливихме 10 деца.
По текст на Любо Дилов и музика, и аранжимент Наско Ляпчев се появи моята любима песен „Вуду кукла“. Васил Стефанов създаде видеото към нея. С благословията на Васил Найденов едно от най-красивите БГ парчета „;Сбогом моя любов“ бе изпято и от нас. Васко Стефанов е режисьор на видеото, а Наско Ляпчев реализира новия аранжимент и изпълни огнените китари. Антония Георгиева осъществи стайлинга на визията ни. „Невъзможна любов“ е дуетната ни песен с Васил Найденов. Текстът е негов, а музиката, аранжимента и идеята за клипа са на Наско Ляпчев. Видеото е заснето в София с Кеца и на
морето с мен и Наско. В момента раздвижваме нощния живот в столицата с клуб за жива музика, намиращ се на „Аксаков“№ 11 А и носещ името „Пойзън“!
Ние вярваме, че музиката ще спаси света и точно поради тази причина създадохме школа за Вокално майсторство – MuzikBox, в която преподавателите са професионални и действащи изпълнители и артисти с дългогодишен опит на музикалната сцена. Убедени сме, че всеки прохождащ вокален артист и изпълнител има нужда от подкрепата, разбирането, уроците и съветите на по-опитните, за да реализира успешно своите мечти. Работата с професионални музиканти стимулира бързия старт и напредък в света на музиката. По този начин се добиват максимално ефективно полезни певчески умения, реални вокални опитности и действителни практически знания за сцената и певческото изкуство.
В момента съм вокален педагог и преподавател в НМУ „Любомир Пипков“ и асистент на доц.Етиен Леви в СУ – специалност ПОП и ДЖАЗ пеене.
Ще бъдем изключително щастливи с нашия нов проект „Солово пеене с микрофон на „Българска забавна музика“, насочен към най-малките, да спомогнем за откриването и формирането на
следващата Вокална звезда на България!